• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Под предсједањем замјеника предсједавајућег Томислава Мартиновића данас је одржан наставак конституирајуће сједнице Скупштине  Херцеговачко-неретванског кантона на којој је извршен избор делегата за Дом народа Парламента ФБиХ.

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је овјерила укупно 14 кандидатских листа од којих је 8 кандидатских листа из реда хрватског народа, 2 кандидатске листе из реда бошњачког народа, 3 кандидатске листе из реда спрског народа, 1 кандидатска листа из реда Осталих.

Прије почетка гласања, обављен је жријеб како би се утврдио редослијед листа са именима кандидата на гласачким листићима те је обављено тајно гласање за избор делегата у Дом народа Парламента ФБиХ.

Након завршеног поступка тајног гласања Привремена комисија за избор делегата у Дом народа констатовала је да је гласало укупно 30 посланика те да су сви гласачки листићи важећи.

Извјештај о раду комисије ће заједно са изборним материјалом бити достављено Централној изборној комисији БиХ ради утврђивања мандата изабраних делегата у Дом народа Парламента Федерације БиХ.

Овим је окончана конституирајућа сједница Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона.