• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

На састанку у наступној посјети, који се одржао данас у просторијама Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона, предсједавајући Џафер Алић заједно са замјеницима предсједавајућег Томиславом Мартиновићем и Весном Сараџић размијенили су кључне информације с амбасадором Краљевине Низоземске, Њ.Е. Хенком ван ден Доол-ом. Главне теме разговора обухватиле су питања билатералне сарадње између двије земље, као и потенцијална подручја за унапређење сарадње на политичком, економском и културном плану.

Амбасадор је изразио  задовољство сусретом с руководством Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона те истакао важност јачања веза између Низоземске и Босне и Херцеговине. Нагласио је да су дијалог и сарадња кључни за изградњу стабилности и просперитета у регији, те је подржао напоре кантоналних власти у остваривању заједничких циљева.

Алић, Мартиновић и Сараџић су истакли важност оваквих сусрета у јачању међународних веза и изразили захвалност амбасадору Хенк ван ден Доолу на подршци и посвећености побољшању сарадње између Босне и Херцеговине  и Краљевине Низоземске, а које се посебно односе на Европски пут Босне и Херцеговине. Истакли су како би постоји више подручја на којима би се могла остварити сарадња, а посебно се истиче сектор пољопрвиреде гд‌је би могли примјенити знања и искуства из Краљевине Низоземске у домаћој пољопривреди.

Амбасадор Хенк ван ден Доол такођер је изразио спремност Краљевине Низоземске да подржи иницијативе које доприносе одрживом развоју Херцеговачко-неретванског кантона те истакао важност јачања сарадње у области пољопривреде, кориштења пољопривредних ресурса па и будући привредни раст.

Након конструктивног разговора, предсједавајући Алић истакао је важност међународне подршке у јачању регионалне сарадње те је изразио спремност за даљње активно суд‌јеловање у промоцији дијалога и заједничких интереса.