• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Предсједавајући Скупштине Џафер Алић примио је у посјету Њ.Е. Јулиана Реиллyја, Амбасадора Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ, заједно са његовим сарадницима.

Током састанка, предсједавајући Алић је пожелио добродошлицу амбасадору Реиллyју и упознао га са тренутним активностима Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона. У фокусу разговора била су економска питања, с посебним нагласком на потенцијал туризма и стратешке кораке потребне за развој туристичког сектора у Кантону. Разматране су и могућности побољшања сарадње између локалних заједница и других нивоа власти, посебно у контексту привлачења међународних инвестиција и унапређења туристичке понуде.

Разговарано је о изазовима с којима се суочавају подручја погођена поплавама и клизиштима, те о потребним мјерама за обнову инфраструктуре и помоћ локалном становништву. Посебна пажња посвећена је плановима за превенцију будућих природних катастрофа кроз побољшање инфраструктуре и бољу припремљеност локалних заједница.

У свјетлу недавних Локалних избора 2024. године, разматрани су и изборни резултати на подручју општина и градова у Херцеговачко-неретванском кантону.

Предсједавајући Алић се на крају састанка захвалио Њ.Е. амбасадору Реиллyју на посјети и дугогодишњој подршци Уједињеног Краљевства, истичући значај њиховог доприноса у рјешавању кључних питања која се односе на сигурност и добробит грађана Кантона.