• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Предсједавајући Скупштине ХНК Џафер Алић обишао је данас подручја Јабланице и Коњица која су обухваћена поплавама и клизиштима, како би се лично увјерио у размјере штете и пружио подршку локалним властима и становницима погођеним овом природном катастрофом.

Током обиласка, с обимом поплава на подручју Града Коњица предсједавајућег Алића је упознао градоначелник Осман Ћатић, који је детаљно изложио тренутну ситуацију, укључујући информације о евакуацији становништва, потреби за хитном помоћи и плановима за санацију штета.

Предсједавајући Алић је изразио дубоку тугу због изгубљених људских живота и упутио своје најискреније саучешће породицама које су претрпјеле овај страшан губитак.

Алић је нагласио важност брзе реакције и заједничког ђеловања свих нивоа власти како би се олакшао опоравак и обновила инфраструктура те је обећао помоћ Скупштине и Владе ХНК.

Влада Херцеговачко-неретванског кантона данас је, на 4. ванредној сједници, усвојила Одлуку о проглашавању стања природне несреће на подручју погођеном поплавама услијед обилних падавина.