• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Предсједавајући Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК), Џафер Алић, данас је у свом уреду примио генералног конзула Републике Турске у Мостару, Yасара Ергüна, поводом његовог опроштајног посјета.

Током састанка, предсједавајући Алић изразио је захвалност генералном конзулу на његовом доприносу јачању пријатељских односа између Турске и Босне и Херцеговине, посебно на нивоу ХНК. Истакао је значај сарадње између двију земаља у разним областима, укључујући културу, образовање и економију, те је изразио жељу за наставком те сарадње и у будућности.

Конзул Ергüн захвалио је предсједавајућем Алићу и грађанима ХНК на топлој добродошлици коју је имао током свог мандата у Мостару. Нагласио је како ће Турска наставити пружати подршку Босни и Херцеговини на њеном путу ка напретку и стабилности.

Овај опроштајни посјет био је прилика за ретроспективу успјешних пројеката и иницијатива које су реализиране током мандата конзула Ергüна, али и за размјену идеја о будућим могућностима сарадње између ХНК и Републике Турске.

На крају састанка, господин Џафер Алић уручио је господину Yасару Ергüну пригодан поклон као знак захвалности и признања за његов рад и допринос развоју односа између Турске и Босне и Херцеговине.