• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Дана 9. априла 2024. године, у згради Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона је одржан састанак између Џафера Алића, предсједавајућег Скупштине, и амбасадорице Грчке у Босни и Херцеговини, гђе Иоанне-е Ефтхyмиадоу. На састанку су присуствовали и њихови сарадници.

Током састанка разговарало се о разним темама од заједничког интереса за двије земље.

Једна од кључних тема разговора била је потенцијал сарадње у области туризма, истичући природне љепоте и културно насљеђе Босне и Херцеговине као атрактивне дестинације за грчке туристе.

Разговарало се и о могућностима унапређења инфраструктуре, посебно у вези с путном комуникацијом, како би се олакшала мобилност туриста и привредних добара са земљама у региону.

Посебна пажња посвећена је енергетици, с нагласком на соларну енергију. Учесници састанка нагласили су важност улагања у обновљиве изворе енергије како би се постигла одрживија будућност.

Током састанка разговарано је и о активном путу Босне и Херцеговине према Европској унији. Амбасадорица Ефтхyмиадоу истакла је подршку Грчке у том процесу и нагласила важност јачања европских интеграција.

На крају, разговарало се о унапређењу пословне комуникације и јачању економских односа између двије земље.

Предсједавајући Скупштине и амбасадорица Грчке договорили су се о наставку и интензивирању дијалога у циљу даљњег продубљивања сарадње између Босне и Херцеговине и Грчке.