• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Данас је у згради Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона одржана пета редовна сједница.

Посланици су једногласно усвојили предложени дневни ред. Након посланичких питања разматран је Нацрт Закона о социјалној заштити. Разлог за израду Закона о социјалној заштити налази се у обавези реализирања Закључка Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона, број: 02-01-046/20 од 22.05.2020. године, којим су задужени Министарство здравства, рада и социјалне заштите ХНК и Влада ХНК да израде нови Закон о социјалној заштити.

Након расправе усвојен је Закључак који се прихвата Нацрт Закона о социјалној заштити, као добра основа за израду Приједлога Закона.

Примједбе и приједлози на Нацрт Закона изнијети на сједници Скупштине, доставит ће се Влади ХНК на разматрање, а посланицима се оставља рок од 15 дана да у писаном облику доставе додатне примједбе и приједлоге.

Скупштина је дала позитивно Мишљење на Нацрт Закона о заштити цивилних жртава рата у ФБиХ.

На данашњој сједници усвојене и сљедеће одлуке:  Одлука о усвајању Извјештаја Министарства правосуђа, управе и локалне самоуправе о извршењу санкција у ХНК из члана 1. Закона о извршењу санкција у ХНК за 2022. годину и Одлука о усвајању Информације о реализовању потписаних уговора о концесијама из области водопривреде закључно са 31.12.2022. године.