• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Предсједавајући Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона Шериф Шпаго примио је, 12.11.2019. године, у наступну посјету новоименовану шефицу Мисије Организације за европску сигурност и сарадњу (ОСЦЕ) у БиХ Њ.Е. амбасадорицу Kathleen Кавалец.

Састанку којем су присуствовали Ахмед Рифатбеговић, службеник за политичка питања ОСЦЕ-а и Аида Премиловац, службеница за демократско управљање у Мисијии ОСЦЕ-а изражено је задовољство са досадашњом сарадњом и урађеним активностима посебно са Регионалним уредом ОСЦЕ-а у Мостару.

Током састанка разговарано је о јачању борбе против корупције те је закључено да би то питање требало бити посебно третирано у раду Владе и Скупштине ХНК.

Шпаго је казао како ће се залагати за јачање капацитета анти-корупцијског тима Херцеговачко-неретванског кантона као и за оснивање скупштинске Комисије за борбу против корупције.

Говорећи о раду Скупштине ХНК, предсједавајући Шпаго је истакнуо како је план да Скупштина до краја године, у законском року, усвоји све потребне финансијске документе чиме би се наставила позитивна пракса рада Скупштине. Разговарано је о избору Комесара полиције и другим питањима везаним за стање сигурности у ХНК.

Амбасадорицу Кавалец је посебно занимао став предсједавајућег по питању формирања Владе Херцеговачко-неретванског кантона као и о изборима у Граду Мостару након пресуде Европског суда за људска права у Страсбоургу, те је закључено да је неопходно што прије доћи до договора о провођењу избора у Мостару.