• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Дана 06.11.2023. године у просторијама Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона  замјеници предсједавајућег Скупштине г. Томислав Мартиновић и г. Џафер Алић и одржали су састанак са директорима домова здравља: Дом здравља Мостар, Дом здравља Стари град Мостар, Дом здравља Коњиц, Дом здравља Столац и Дом Неум.

Размијењене су информације о досадашњим активностима, могућностима заједничке реализације одређених пројеката и плановима за даљи период.

На састанку су разматрани бројни аспекти побољшања примарне здравствене заштите, текући проблеми и начини њиховог рјешавања. Највише ријечи било је о финансирању ових јавних здравствених установа те могућностима проналаска адекватних рјешења тренутних проблема.

Скупштина ХНК је усвојила Измјене и допуне Финансијског плана Завода здравственог осигурања ХНК те тако Закључком осигурала 3 милиона КМ за домове здравља те задужила да у сљедећој измјени финансијског плана за 2023. годину планира додатних 3 милиона КМ.

У конструктивном разговору констатована је потреба за континуираном сарадњом како би се тренутни проблеми могли рјешавали на најефикаснији начин.