• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa
Предсједавајући Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона Шериф Шпаго и премијер  Херцеговачко-неретванског кантона Невенко Херцег  данас су одржали састанак с Њ. Е. Matthewom Фиелдом, амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске.
Предсједавајући Скупштине Шпаго и премијер Херцег упознали су амбасадора Фиелда о актуелној ситуацији у ХНК, те активностима Владе и Скупштине. Истакнуто је како је епидемиолошка ситуација изузетно добра, те посљедњу седмицу нема нити једног новообољелог од Covid-19, а значајно је смањен број хоспитализираних и преминулих.
Разговарало се и активностима надлежних органа у борби против пандемије коронавируса, те су се саговорници сложили да сада треба дати посебан нагласак на опоравак привреде у Кантону са тежиштем на туристички сектор. 

Амбасадор је упознат о активностима које проводе Влада и Скупштина на  измјенама Устава ХНК којима ће се осигурати конститутивност Срба у ХНК и равноправној употреба  језика и писама, а у складу са Уставом ФБиХ. 

У разговору су размјењена и мишљења око законског дефинисања подршке жртава насиља у породици, као и подршци раду Сигурне куће.
Амбасадор Фиелд захвалио се на  пријему и добивеним важним информацијама о активностима Владе и Скупштине ХНК, те нагласио да ће Амбасада и у будуће подржавати позитивне процесе у Мостару и ХНК.