• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Предсједавајући Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона Џафер Алић примио је данас у наступни посјет замјеницу шефа мисије Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини, госпођу Деборах Меннути.

Након ријечи добродошлице, предсједавајући Алић је чланове делегације упознао о тренутном стању ХН Кантону и активностима у раду Скупштине у свјетлу тренутне политичке ситуације у нашој земљи.

У пријатељском разговору о досадашњој и будућој сарадњи казано је како постоји много поља на којима постоји могућност сарадње. Посебан нагласак стављен је на пројекте који би допринијели отварању нових радних мјеста и јачању економије, што би резултирало већом стабилношћу земље и привлачношћу за инвестиције. Обострана подршка и разумијевање за важност ових пројеката изражени су као кључни кораци у остваривању дугорочних циљева развоја и просперитета. Саговорници су се сложили како европска перспектива стабилне БиХ нема алтернативу.

Тема састанка је била и формирање Уреда за борбу против корупције на кантоналном нивоу што је један од приоритета у раду Скупштине и Владе ХНК.

Замјеница шефа мисије Сједињених Америчких Држава, госпођа Меннути, истакла је снажну подршку САД-а сигурности, стабилности и територијалног интегритета Босне и Херцеговине. Казала је да ће Сједињене Америчке Државе наставити пружати подршку БиХ у свим аспектима, те активно дјеловати на јачању партнерства између двије земље у циљу заједничког напретка и стабилности региона.