• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Дана 26.02.2021. године одржана је сједница Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона.

Након презентовања Просторног плана Херцеговачко-неретванског кантона Скупштина је већином гласова усвојила Просторни план.

Скупштина је усвојила Закон о проглашењу подручја шпиље Вјетреница с дијелом Поповог Поља Заштићеним пејзажом „Вјетреница-Попово Поље“ којим је шпиља Вјетреница испунила услове за кандидатуру на Унесцову листу.

Предсједник Комисије Владе ХНК за управљање Стабилизацијским фондом и утврђивање Приједлога Програма утрошка од субвенција из члана 3. и 4. Закона о ублажавању негативних економских посљедица изазваних епидемијом корона вируса (ЦОВИД-19) и подршци економији на подручју ХНК детаљно је образложио Извјештај Комисије који је Скупштина примила на знање.

Предсједник Владе је извијестио Скупштину о току преговора са синдикатом запослених у здравству, те је закључено да Скупштина очекује да надлежно Министарство и Влада ХНК што прије доставе Информацију о стању у здравству, како би се иста разматрала.

Скупштина је примила на знање Информацију Министарства привреде о реализацији уговора о концесијама за 2019. годину, Информацију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о стању у пољопривреди на подручју ХНК и Информација Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о реализацији додијељених концесија и уговора о закупу за кориштење пољопривредног земљишта у државном власништву на подручју ХНК закључно са 31.12.2019. године.