• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

У организацији ОСЦЕ БиХ организована је online конференција „Рад парламената током Covid-19 кризе“ која је имала за циљ да омогући размјену искустава и идентифицира наредне кораке за рад парламената у садашњој кризи или у случају других неочекиваних дешавања.

Службено отварање конференеција започело је обраћањем Шефице Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини (ОСЦЕ БиХ) Амбасадорице Kathleen Кавалец.

На конференцији је било присутно више од 50 учесника како из скупштина кантона у Босни и Херцеговини тако исто били су представници Парламенатрне Скупштине БиХ, Парламента Федерације БиХ, Хрватског сабора, Скупштине Црне Горе, Државног збора Словеније, Парламента Уједињеног краљевства

Конференција се састојала из два панела Панел 1: Учинковит рад парламената током пандемије у којем су пристуни размијенили искуства из претходног периода и одредили кључне проблеме на које су наилазили. Током Панела 2 бавили искуствима парламената који су примијенили напредна технолошка рјешења како би осигурали континуиран законодавни рад у тренутним околностима.

Конференција је завршила заједничким закључцима у циљу промовисања неометаног законодавног рада у захтјевном временима као и континуиране сарадње парламената.