• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

На наставку шесте редовне сједнице Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона донијета је Одлука о давању сагласности на Измјене и допуне Финансијског плана Завода здравственог осигурања ХНК за 2023. годину.

Измјенама и допунама планирани су укупни расходи у износу од 167.892.000,00 КМ што је за 3.248.000,00 КМ или 1,97% више у односу на Финансијски план за 2023. годину.

Скупштина је усвојила и Закључак којим се задужује ЗЗО ХНК да у сљедећој измјени финансијског плана за 2023. године за услуге примарне здравствене заштите планира додатних 3 милиона КМ.

Завод здравственог осигурања је задужен да у року од 15 дана достави извјештај о проведби  Закључка Скупштине ХНК од 22.12.2022. године којим је задужен да за све осигуранике који су у дијагностичкој потреби за потврђивање  сумње на карцином или су раније потврђени да болују од малигних болести, хитно осигура приступ дијагностичким претрага у року не дужем од 30 дана те да због све дуже листе чекања, недостајућих техничких и кадровских капацитета, Скупштина ХНК задужује ЗЗО ХНК да омогући потпуну рефундацију дијагностика (ЦТ, МР, ПЕТЦТ и друге дијагностике) које су нужне у обради и утврђивању обољења од малигних болести у случају кад их не могу остварити на терет свог редовног здравственог осигурања, а које учине у регистрованим здравственим установама са подручја ХНК.