• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Дана 21.5.2024. године, Скупштину Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) посјетили су студенти ИИ године општег смјера Право и студенти ИИ године студијског програма Криминологија и сигурносне студије Правног факултета Универзитета „Џемал Биједић“ Мостар. Студенти су били у пратњи деканице Правног факултета, проф. др. Амре Јашарбеговић, и вишег асистента Алдина Јеловца.

Студенте је срдачно примио предсједавајући Скупштине ХНК, г. Џафер Алић, заједно са шефом кабинета предсједавајућег и замјеника предсједавајућег, г. Харисом Баљићем. Предсједавајући Алић је студентима представио надлежности Скупштине ХНК, као и однос и сарадњу Скупштине са јединицама локалне самоуправе. Током овог сусрета, студенти су имали прилику да постављају питања и учествују у дискусији, чиме су додатно обогатили своје знање о функционисању кантоналних институција и њиховој улози у свакодневном животу.

Ова посјета је била изузетно корисна за студенте, јер им је омогућила да стекну практична знања и увид у рад Скупштине, што је од велике важности за њихово будуће професионално усавршавање.

Деканица Правног факултета, проф. др. Амра Јашарбеговић, истакла је важност оваквих посјета за академски развој студената, наглашавајући да директна интеракција са институцијама власти доприноси бољем разумијевању правних процеса и јачању практичних вјештина. Факултет ће и убудуће организовати сличне активности како би студентима пружио свеобухватно образовање које укључује и теоријска и практична знања.