• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Предсједавајући Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона осуђује напад на четири младића, фудбалера Искре Столац, који су протекле ноћи нападнути од више непознатих особа у мјесту Маслине код Стоца. Након напада су хитно превезени у Кантоналну болницу др. Сафет Мујић, гдје су им константоване озљеде те су одмах примили медицинску помоћ.

Нападачи су плански извели напад имајући у виду да су претходно пратили фудбалере Искре те се може рећи да се ради о организованом нападу. Младићи и њихове породице требају осјећати подршку заједнице, али и конкретне кораке који ће осигурати њихову сигурност и правду. То укључује брзу, темељиту и транспарентну истрагу напада, као и идентификацију и кажњавање починитеља чиме би се послала јасна порука те спријечило понављање сличних догађаја.

Полиција и правосуђе морају препознати хитност и озбиљност ситуације те подузети све потребне кораке како би правда била задовољена. Нема мјеста за одгађање или занемаривање ових случајева.

Предсједавајући Скупштине ХНК позива све релевантне институције, укључујући полицију и правосудне органе, да хитно дјелују и подузму све потребне кораке како би пронашли починитеље овог недопустивог чина и осигурали да одговарају пред законом. Не смијемо допустити да насиље остане некажњено. Правда мора бити задовољена, а починитељи морају бити приведени пред лице правде.

Овај инцидент нас подсјећа на хитну потребу за јачањем наших заједничких напора у борби против насиља и изградњи друштва у којем ће сваки појединац бити сигуран и поштован. Солидарност, емпатија и међусобно поштовање су кључни елементи нашег друштва.