• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Шериф Шпаго је дана 12.03.2021. године разговарао са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Matthew Фиелд.

Саговорници су у пријатељској атмосфери размијенили  мишљења и информације о политичкој ситуацији у Херцеговачко-неретванском кантону.

Шпаго је амбасадора Фиелда упознао о тренутним активностима Скупштине ХНК, као и о најактуелнијим политичким питањима у Кантону, посебно о проблему избора нове Владе ХНК након Опћих избора 2018.

Предсједавајући Шпаго  се дотакао и теме о стању сигурности у Катону и питања избора Комесара полиције ХНК.

Разговарало се и активностима надлежних органа у борби против пандемије корона вируса, те су суговорници изразили наду да ће власти у БиХ у скорије вријеме започети масовну вакцинацију становништва.

Фокус интересирања амбасадора је ставио на питање потенцијала за привлачење инвестиција, посебно у области туризма у ХНК и  могућностима унапрјеђења рада зрачне луке у Мостару као почетне тачке за долазак туриста у ХНК.

Акцентирана је важност инфраструктурних пројеката у Кантону како би се створили бољи увјети за нове инвестиције, имајући у виду потенцијале Кантона у области производње енергије из обновљивих извора, пољопривреди и др.

Шпаго и Фиелд заузели су заједнички став да је неопходно са виших разина власти помоћи новоизабраном градоначелнику Града Мостара и Градском вијећу у рјешавање нагомиланих проблема у Мостару.

Шпаго се захвалио Њ. Е. велепосланику на посјети и досадашњој подршци и посвећености њега особно и његове владе на рјешавању питања која имају за циљ унутрашњу стабилизацију и бољи живот свих грађана.