• Post category:Новости
  • Reading time:1 мин читањa

Предсједавајући Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона Шериф Шпаго данас је угостио најбољу босанскохерцеговачку пливачицу Лану Пудар као и њене тренере Алену Ћемаловић и Дамира Ђедовића из Клуба водених спортова Орка Мостар.

Босанскохерцеговачка пливачица Лана Пудар освојила је бронзану медаљу на утрци на 200 метара лептир на Свјетском првенству у малим базенима у Абу Дабију. У финалу утрке је дионицу препливала у времену 02:04.88 , што је било довољно за треће мјесто и бронзану медаљу.

Шпаго је честитао на оствареним резултатима и изузетном успјеху, имајући у виду да је Лана са својих шеснаест година успјела освојити медаљу у сениорској категорији.  Такођер се захвалио цијелом тиму што су још једном својим резултатима одушевили бх. јавност и што на најбољи начин промовишу свој град Мостар и своју државу Босну и Херцеговину.

Алена Ћемаловић и Дамир Ђедовић су се захвалили на подршци и представили планове за наредни период с циљем наставка успјешних резултата на предстојећим такмичењима.

Предсједавајући Шпаго је у складу са важећим прописима Скупштине ХНК наградио Лану Пудар и Клуб водених спортова Орка Мостар са 5.000,00 КМ.